AANLOOPHAVEN

Met aan stuurboordzijde de Bolhaven en aan bakboordzijde de Bonshaven ligt in het midden de aanloophaven van Zeewolde.

Een haven voor passanten met voldoende voorzieningen en pal voor ons Grand Café-Restaurant met zonovergoten terras aan het water, op loopafstand van het winkelcentrum, waar alle dagelijkse boodschappen gedaan kunnen worden. De haven heeft de beschikking over douches en toiletten, de elektrovoorzieningen zijn door middel van stroompalen (inworp € 1,–) en er is een tappunt voor drinkwater(inworp € 0,50) aan de speciale steiger. Voor huishoudelijk afval staan er containers opgesteld. De aanloophaven met Raadhuisplein is regelmatig het decor van activiteiten, waardoor passanten vaak op de eerste rij liggen om dit te kunnen aanschouwen, raadpleeg hier de agenda. Het havengeld is verplicht na 17.00 uur, dagelijks doet de havenmeester namens Gemeente Zeewolde zijn ronde tussen 17.00 uur en 19.00 uur, ook bij hem kan u terecht voor vragen. De gemiddelde diepgang in de haven is 2.40 meter waardoor het ook mogelijk is grotere schepen te ontvangen, de kades hebben een lengte van minimaal 30 meter, regelmatig maken rederijen gebruik van de aanloophaven om passagiers aan boord en van boord te krijgen, met name rolstoelgangers kunnen eenvoudig aan boord komen. De haven heeft geen doorgaande vaarverbinding waardoor de nachtrust kan worden gegarandeerd.

Een aanlegplaats vooraf reserveren is beperkt mogelijk, bel 036-522 9522 , Gemeente Zeewolde. Ook voor storingen en overige informatie.

In The Lux beschikt u over gratis WiFi, welke u ook aan boord kunt ontvangen. Krijgt u gasten aan boord? dan kan u bezoek gebruik maken van de parkeergarage in Het Ravelijn, deze ligt op 100m afstand van de aanloophaven, overigens is het parkeren in Zeewolde gratis!
Ook voor de grotere evenementen leent de aanloophaven zich bij uitstek, zo heeft de KNMC, VSRP en vele andere watersportverenigingen haar seizoensopening gehouden in de aanloophaven van Zeewolde, terwijl het restaurant The Lux voor alle culinaire hoogstanden heeft gezorgd. Talloze watersportverenigingen maken jaarlijks gebruik van de aanloophaven om een of meerdere dagen zeer aangenaam te verblijven in Zeewolde, kortom de aanloophaven van Zeewolde, in combinatie met The Lux is de locatie voor een watersport evenement.
Brandstoffen, benzine en diesel, kunnen worden getankt in de Jachthaven waar ook een watersportwinkel is en de mogelijkheid heeft om reparaties uit te laten voeren aan uw schip.

ACCOMODATIES

Wilt u ook een aanlegplaats reserveren? Dat is (beperkt) mogelijk